25 de nov. 2010

Denunciable


Un dels avantatges de les campanyes electorals és que amb dues setmanes de discursos dels partits hi ha moments en què els polítics cometen errors i, en conseqüència, diuen el que pensen realment. Es deixen portar per l'eufòria que els provoca la massa; pels crits, pels aplaudiments i banderoles, i obliden la mínima dosi de prudència exigible a qui vol governar un país.
Ahir José Blanco es va deixar emportar per la eufòria. Embriac d’entusiasme, animat pel bany de masses i amb la intenció d’ajudar el candidat Montilla a replegar algun vot més, el ministre espanyol va dir que traspassaria la competència de l’aeroport del Prat si el seu company de partit esdevé President. Poques hores després, el mateix Montilla lloava el seu partit amb una afirmació taxativa: “nosaltres no som sectaris”.
El PSOE i el PSC han fet prova del seu sectarisme més antidemocràtic amb la promesa de traspassar el Prat si governen els seus. No val res la democràcia o la decisió majoritària d’una societat? Si Catalunya decideix que governi CiU o qualsevol altre partit, el principi bàsic del comportament democràtic més essencial obliga el govern espanyol a obrir una col·laboració amb el govern català. Trobo esgarrifosa aquesta concepció possessiva de les institucions de l’estat al servei dels interessos del partit. Aquesta actitud caciquista, denunciada diverses vegades en articles i editorials de la CatDem, ens demostra la minsa evolució de les idees polítiques que haurien de ser el motor del canvi mental de l’Estat Espanyol. Malauradament.
El sectarisme en política és sinònim de benefici i favor als propis en perjudici dels aliens. L’objectiu de la política es corrompeix: l’interès comú esdevé interès propi i el sistema perd en imparcialitat i en objectivitat . El PSOE no té cap interes en allò que convé a Catalunya. Tot i que el govern català i els agents econòmics del país demanin la gestió de l’aeroport pel bé del país, el PSOE només en parlarà si governen els seus. Si governen altres, el nostre país, tan se li'n fot.
FUNDACIÓ CATDEM.Blog Dret a Decidir. 2010/11/25

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada